Asiantuntevaa apteekkipalvelua

 

 

Annosjakelu
Reseptin uusiminen
Schengen-todistus
Vanhojen lääkkeiden hävittäminen
Opetusapteekki

Annosjakelu

Pukinmäen apteekilla on laaja kokemus annosjakelupalvelun tuottamisessa. Toimitamme annosjaeltuja lääkkeitä palvelutaloihin, kotihoitoihin ja yksityisille asiakkaille.

Annosjakelusta hyötyvät etenkin sellaiset asiakkaat, joilla on käytössään useita lääkkeitä, monimutkaisia annostuksia tai vaikeuksia muistaa ottaa päivittäiset tablettinsa/kapselinsa.

Asiakas saa lääkkeensä apteekista annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi kerrallaan sovittuna päivänä. Annospussi sisältää kaikki samalla kertaa otettava lääkkeet ja jokaiseen pussiin on merkitty selkeästi asiakkaan nimi, syntymäaika, pussin lääkesisältö sekä annoksen ottamisajankohta (päivä ja kellonaika).

Kahden viikon annospussirullan lisäksi asiakas saa aina mukaansa ajan tasalla olevan lääkityskortin, josta käy ilmi käytössä olevat lääkkeet annostuksineen.

Apteekin annosjakelupalveluun sisältyy lääkityksen tarkistus päällekkäisyyksistä ja mahdollisista yhteisvaikutuksista sekä aloitettaessa että muutosten yhteydessä.

Lääkkeet jaellaan koneellisesti annosjakeluyksikössä aina suurimmista ja edullisimmista pakkauksista. Asiakas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkkeistä, eikä kotiin kerry käyttämättömiä lääkkeitä. Apteekki perii annosjakelusta palkkion. Katso palvelun hinta tästä ». Lääkkeet ja annosjakelupalkkiot laskutetaan asiakkaalta.

Reseptin uusiminen

Voit jättää Malmin terveysasemalta kirjoitetut paperiset reseptit meille uusittavaksi. Reseptien uusiminen Malmin terveysasemalla kestää viikon. Teemme sähköisistä resepteistä uusimispyynnöt myös muille terveysasemille ja sairaaloille, mikäli ne ottavat vastaan uusimispyyntöjä. Uusimme myös puhelimitse yksityislääkärien kirjoittamia reseptejä.
Katso palvelun hinta tästä »

Schengen-todistus

Schengen-sopimuksessa säädetään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Apteekki tai sivuapteekki täyttää todistuksen ja allekirjoittaa sen. Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen kirjoittaminen on maksullinen palvelu.
Katso palvelun hinta tästä »

Vanhojen lääkkeiden hävittäminen

Tuo käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet apteekkiimme hävitettäväksi. Me toimitamme ne puolestasi ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta yksityisille kotitalouksille.

  • Poista tabletit alkuperäisistä pahvipakkauksista ja purkeista läpinäkyvään muovipussiin. Foliopakkauksiin pakattuja tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa foliopakkauksesta. Laita myös muiden tuotteiden pahvipakkaukset roskiin.
  • Pakkaa elohopeakuumemittarit, jodia sisältävät valmisteet ja sytostaatit erikseen
  • Palauta voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään, siten etteivät neulat pääse tulemaan pakkauksen läpi.
  • Emme ota vastaa muita ongelmajätteitä kuin lääkejätteitä eli meille ei voi palauttaa pattereita, maaleja, liimoja tai muita kemikaaleja.

Opetusapteekki

Toimimme opetusapteekkina. Tarjoamme harjoittelupaikkoja farmasian opiskelijoille sekä lääketeknikko-opiskelijoille.